TOP

Нещата, които родителите и пациентите трябва да знаят

Акарите са микроскопични животинки, които са живели на земята в продължение на 23 мил. Години. Възрастните акари са толкова микроскопични,че могат да седнат върху върха на една игла. Те имат 8 крака и изглеждат като торба с желе. Средно акарите живеят между 10 до 12 седмици. Една женска снася до 3 яйца на ден. След 6 до 12 дни яйцето се излюпва, създавайки шестокрака ларва, която се храни с мъртвата кожа.

Невероятните Акари

Акарите и Органичната прах

Акарите са микроскопичните животинки, които населяват нащата планета от повече от 23 мил. Години. Те живеят в колонии в гнезда в топлокръвни животни като плъхове и птици, както и при хората.

За да спомогнат за оцеляването на колонията, акарите са развили хитър начин за обработка на трудната за храносмилане храна.

Те отделят специален ензим върху храната, който я разгражда до лесна за храносмилане. Този ензим е първоизточника на абсолютно всички познати алергии досега.

Акарите се хранят с плесени, гъбички, мъртви акари, бактерии, полени или иначе казано почти всичко органично, но любимата им храна е мъртвата кожа, която отделяме по време на сън.

Различните видове ухапване от акари

Много хора смятат, че могат да бъдат ухапани от акари, но всъщност не е така.

Вместо това активния храносмилателен ензим, който акарите отделят по време на храненето, може да убие деликатни отбранителни клетки и да навлезе в организма, като продължи своето пътуване чрез кръвния поток. Изследвания са открили ензим от акар в околоплодните течности на едно бебе. Различните видове ухапване от акари

На колко години един матрак "остарява"?

Как мога да се отърва от акарите?

Отговора е повече от две години. Въпреки това, ако матракът не е бил изложен на влажни условия, той може да не стане среда за акари.

Тестът за прах ще ви даде отговорите на този и други въпроси, свързани с акарите във вашия матрак.

Има шест различни начина да се отървем от акарите. Може да ги замразите, да ги сварите, да ги отровите или да ги сложите в микровълновата фурна за 10 минути.

Най-добрият начин е превенцията като регулярно почиствате матраците чрез дълбочинно изтупване. Повече информация за начините за почистване моежете да намерите тук.

Могат ли да се видят акарите?

Най-изложени на риск-децата.

Не, акарите са микроскопични(0,3 мм) и могат да бъдат видяни само под микроскоп.

Децата са установени като най-уязвимата група, страдащи от негативните ефекти от акарите и домашния прах.

Не само защото прекарват повече време в леглото, но и защото симптомите биват по-трудно откриваеми при деца, съответно и по-късно биват предприети мерки.

Източник: www.housedustmite.com

Бюлетин

Абонирайте се за нашия бюлетин

Shop Presentation Контакт

Vorwerk
Вече над 130 години продуктите ни убеждават милиони семейства в превъзходството си с иновативна технология и пословично дълъг живот.

Kobold VR200 Kobold VC100 Kobold VK150 Kobold VG100

Продуктът беше успешно добавен в пазарската количка